Revolučná angličtina - prevratné využitie mozgu!

23.08.2005 Celý región

Pre tých, čo nemajú čas sa učiť. Bez bifľovania a gramatiky.\r\n\r\nPre začiatočníkov, večných začiatočníkov i pokročilých bez rozdielu veku.\r\n\r\nSpozornite! Ako ...
Pre tých, čo nemajú čas sa učiť. Bez bifľovania a gramatiky.

Pre začiatočníkov, večných začiatočníkov i pokročilých bez rozdielu veku.

Spozornite! Ako to, že vôbec hovoríte?

Premýšľali ste o tom niekedy? Všetci sme sa v škole učili cudzí jazyk, ale 95 % z nás ho neovláda. A ešte si myslíme, že sme hlúpi na jazyky. Lenže to je omyl! Nie sme hlúpi. Pretože keby sme boli hlúpi, nenaučili by sme sa ani materinský jazyk. Dokonca i mentálne retardovaní jedinci sa naučia hovoriť. Naučiť sa prvý (materinský) jazyk je najťažšie zo všetkých jazykov. Pri učení sa ďalších totiž môžeme porovnávať nové poznatky so starými.

A ako sa teda naučíte prvú reč?

Rozhodujúce je jazykové prostredie. Trojročné dieťa asi 13 000 hodín zo svojho života prespalo, a ďalších 13 000 hodín na neho pôsobilo jazykové (zvukové) okolie. Najskôr začalo chápať, potom hovoriť a nakoniec prišlo na rad čítanie a písanie. Trojročné dieťa už veľa rozumie a tiež samo hovorí, aj keď ešte nie \"na úrovni\". Rovnako dobre, aj keď pomalšie, to zvládnu retardované deti. Naša prvá reč je slovenčina a ďalší jazyk ovládajú iba deti z viacjazyčného prostredia. Vo Švajčiarsku a krajinách Beneluxu je niekoľko rozdielnych úradných jazykov a ľudia ich ovládajú. Myslíte si, že ľudia vo Švajčiarsku či krajinách Beneluxu sú múdrejší ako my? Nie, to určite nie sú. Len od detstva žijú vo viacjazyčnom prostredí.

A teraz príde to najzaujímavejšie

I keď tomu asi nebudete veriť, napriek tomu sa vy, dospelí, môžete naučiť ďalší jazyk rovnako jednoducho, ako kedysi svoj materinský. Spoluautori TAXUS Learning® Ing. Ivo Toman a Martina Králíčková spojili postup malých detí s modernými poznatkami o mozgu. Využili aj to, že vy už viete čítať, a teda dokážete zapojiť obidve mozgové pologule súčasne: počúvaním originálnej angličtiny a čítaním doslovných prekladov. Doslovné preklady sú z hľadiska slovenčiny nesprávne, ale pre pochopenie angličtiny správne, pretože anglicky hovoriaci ľudia používajú iný slovosled než my. Ak by ste použili slovenský slovosled, cudzinec by vám nerozumel, aj keby ste jednotlivé slová vyslovovali správne. Takto sa naučíte myslieť po anglicky a získate tiež dobrú výslovnosť. Zlý prízvuk majú ľudia hlavne preto, že daný jazyk nemajú dostatočne dlho \"napočúvaný\".

Teóriu a gramatiku vôbec nepreberáte!

Tú pochopíte z doslovných prekladov. Napokon deti, ktoré idú do prvej triedy, tiež gramatiku používajú. Ale až v škole zistia, aké je to vlastne \"ťažké\". Dokonca ani slovíčka sa nebudete učiť a pritom s TAXUS Learning® získate slovnú zásobu viac ako 4 000 slov!

TAXUS Learning® je vybavený pozitívnymi podprahovými nahrávkami na všetkých CD. Okrem toho obsahuje aj 3 červené CD, ktoré vám vytvoria tiché anglické prostredie, a knihu s 270 obrázkami, v ktorej je táto metóda podrobne opísaná. Štrnásť hodín hovoreného slova obsahuje 7 960 viet.

Postup ako u detí

Najskôr počúvať a pochopiť, potom hovoriť a nakoniec čítať a písať. Každý iný postup je neprirodzený. Najskôr si \"vedome\" prejdete lekciu na modrom audio CD.

Potom si tú istú lekciu púšťate na červenom CD veľmi potichu, na samom prahu počuteľnosti, stále dokola. Musí to byť tak potichu, že vás to nijak neruší a vy sa pritom môžete venovať čomukoľvek inému.

Môžete sa pozerať na televíziu, pracovať, zabávať sa, šoférovať, športovať, jednoducho čokoľvek vás napadne.

Váš mozog sa tým bude podvedome zaoberať a vy sa učíte bez toho, aby ste mali tie nepríjemné pocity, že sa musíte učiť. Navyše, toto môže \"bežať\" niekoľko hodín denne u vás doma a celá rodina má tak vytvorené anglické prostredie z výrazov, ktoré už vaše podvedomie pozná z doslovných prekladov. Nemusíte sa kvôli tomu odsťahovať do cudziny. Toto je ideálny postup pre tých ľudí, ktorí nemajú čas na intenzívne \"vedomé\" učenie sa. Čo je vlastne väčšina z nás!

Neveríte?

Ak sa vám niečo zdá nadsadené, potom vedzte, že iba naše \"racionálne\" školstvo v nás vypestovalo poznanie, že cudzie jazyky sú ťažké.

Systém výučby angličtiny v škole je totiž zlý, pretože tam musíte ihneď nahlas čítať a písať. A hlavne, učiť sa slovíčka. Bifľovanie jednotlivých slov je priam rakovinou pre naše znalosti jazykov. Prečo? Z dvoch dôvodov. Vráťme sa k deťom.

Ktorý rodič hovorí k svojim deťom jednotlivými slovami? Navyše samotné slovo znie úplne inak, ako zapojené do celých viet. Tieto a ďalšie objavy metódy TAXUS Learning stoja 7 500 Sk (zdarma doručí regionálny zástupca), alebo dobierkou 7 620 Sk (odchádza v deň objednania) a máte ich natrvalo a navyše pre celú rodinu. Na porovnanie, jedna hodina konverzácie s anglickým lektorom stojí približne 400 Sk. Návratnosť TAXUS Learning® je asi 19 takýchto hodín.

Máte málo času na učenie a chcete spoznať zlepšenú cestu učenia sa detí?

Potom kontaktujte:
Spurt s.r.o. export-import, Konštantínova 6, 080 01 Prešov
tel. : 0902/974219, 0902/974218, 0907/627611
e-mail: info@spurt.sk
www.spurt.sk
 

Vyberte región